viernes, 25 de julio de 2014

De nou a la carretera IX, aventures i desventures pel nord de França (IV)

El lloc era precios, si, i l'hamaca frenava suficientment bé l'aire com perquè no fos una grossa molèstia. Potser el pitjor era el brugit de la mar. O simplement era que les hamaques, ideals per una bona migdiada, no son el millor lloc on passar-hi una nit sencera. Aixi que va dormir a intervals. Encara que tampoc del tot malament, almenys, millor que la primera nit a Amsterdam.
Va recollir les coses i va pujar a dalt abans de canviar-se, menjar i rentar-se les dents, per fer-ho una mica més lluny de l'aire que corria i del so del mar. Després va enfilar ruta de nou.
No sabia massa cap a on dirigir-se, pero conservava el cartell amb la destinacio de Crozon, aixi que un cop va trobar la carretera va seguir-la intuïnt que, des d'on era, qualsevol podria acostar-lo allà. A aquella hora del mati i per aquella carretera deserta la quantitat de cotxes que passaven era minima, pero era dilluns, aixi que algu o altre passaria. I aixi va ser, va sentir el motor d'un cotxe que sortia d'una granja, i es va posar al trencant que donava a la carretera amb el cartell alçat, i la dona que el conduia es va parar per portar-lo fins una mica abans de Crozon, i el va deixar en una rotonda on hi havia lloc per a què els cotxes es paréssin.

Al cap d'uns quinze minuts es va parar un home, un professor de quimica de batxillerat que es dirigia a Chateaulin, on encara estava treballant per acabar el curs amb les correccions dels darrers examens de batxillerat. Allà el va deixar en una rotonda que desembocava a la via rapida. I va fer un cartell on hi va escriure LORIENT. Estava ben situat, els cotses tenien lloc on parar-se, i l'afluència no estava malament, pero va haver d'esperar més de quaranta-cinc minuts abans no es va parar una parella que es dirigia exactament a Lorient. No van parlar gaire, ell seia darrera i la parella parlava de les seves coses, i excepte les quatre preguntes habituals, d'on ets? Què fas? Quant temps portes aqui? I on vols que et deixem? No van intercanviar gaires més paraules.

A Lorient el van deixar al centre, necessitava trobar un altre cartro per escriure Nantes, i el cel amaneçava tempesta i començaven a caure quatre gotes, aixi que va creure molt més segur estar a prop de qualsevol establiment on protegir-se de la pluja, on pogués menjar alguna cosa més consistent i escriure el cartell amb tranquilitat.
Efectivament va caure un ruixat dels que ho fan tremolar tot, pero mentrestant es va prendre un cafè i un bon entrepà. I quan la pluja va disminuir prou com per començar a caminar sense massa risc d'acabar empapat va demanar la direccio de la sortida de la ciutat cap a Nantes i s'hi va encaminar.

Després d'una caminada d'uns quaranta minuts es va situar a la sortida, just on començava la via ràpida, on hi havia espai per a què es paréssin els cotxes i se'l veia bé. Pero per alguna estranya rao, no parava ningu... I després d'una hora plantat al mateix lloc (no n'hi havia cap altre) va decidir començar a fer una mica el pallasso per cridar l'atencio dels conductors. Normalment es limitava a estar dret ensenyant el cartell a l'alçada del pit, o alçant-lo per sobre el seu cap, sempre mostrant el seu rostre, ni somrient ni serios. Neutral. Pero després d'una hora i pico va començar a senyalar el cartell amb les mans, a moure's teatralment com qui presenta un espectacle de circ i mostra al public un rètol important, saltant i fins i tot fent una mica de claqué...
No se sap si aquella tècnica va funcionar, pero al cap de poc, es va parar un mercedes espectacular que el conduia un home amb aires de satisfaccio, qui el va portar fins al centre de Nantes.

Beirut - Nantes
Allà va passejar-se per la ciutat, famosa, per ell, per la bonica canço del grup Beirut que porta el nom de la ciutat, li va semblar una ciutat bonica, amb molts arbres i parcs, amb un castell esplèndid i algunes esglesies magnifiques. Pero tampoc tenia intencio d'entretenir-s'hi més del compte, i com de costum, mentre caminés cap a la sortida de la ciutat tindria també temps de veure-la. Aixi que sense donar gaires més voltes va preguntar a una parella d'edat avançada quina era la sortida de la ciutat que el conduiria cap a la Roche sur Yon, i com que ells es dirigien en la mateixa direccio, van caminar un tros. Parlant una mica del seu viatge, com sempre, la parella va quedar bocabadada per la seva historia, cosa que ja no el sorprenia, ni tampoc el feia sentir-se especialment important o dotat per les "grans aventures". Com tampoc creia que la seva ho fos. Tot depen dels ulls que miren les coses. Ell havia acostumat els seus a la seva vida, i li semblava una aventura més perillosa, o més dificil d'afrontar, el dia a dia d'una vida rutinària, plena de responsabilitats i preocupacions.

El punt on volia fer autoestop estava al final d'una recta infinita, i exactament aixo es el que li va semblar intentar atrapar. Un punt que no arribava mai, just davant seu, pero que s'allunyava a cada passa. Caminar en linia recta tota l'estona és una de les coses més cansades que existeixen. Finalment, quan tant sols li quedaven un centenar de metres per arribar a la rotonda on volia posar-se, un noi, que havia llegit el cartell que portava a la mà, va aturar-se i el va fer pujar al seu cotxe.
Ell es dirigia més lluny, pero podia deixar-lo directament a Thorigny, molt més a prop de casa la familia Kharitokhoff, que quedava a prop d'una sortida de l'autopista. El noi havia passat uns anys a València, aixi que parlava perfectament l'espanyol, i també havia estat un temps a Thailandia i havia recorregut una mica Asia. Aixi que de seguida van entendre's perfectament. Va donar-li la seva targeta de contacte i li va dir que si passava per Nantes, el podia trucar que anirien a prendre alguna cosa i li ensenyaria la ciutat.

Un cop a Thorigny, poble que no havia visitat mai i a través del qual només hi havia passat dues vegades amb cotxe, va deicidr encaminar-se cap al Moulin de la Boule, sense saber massa quina direccio agafar. Pero agafant com a punt de referència una antena de mesura de la força del vent (volien instalar uns aerogeneradors a la zona) va acabar trobant el cami encertat, i va caminar els aproximadament 5Km que el separaven del seu desti.

Un cop allà, el primer en rebre'l va ser en Saul, que estava jugant amb un amic seu a la carretera poc transitada que passava per davant de casa seva. I un cop va arribar a casa seva, tota la familia el va rebre amb una calurosissima benvinguda, ningu l'esperava, no havia avisat a ningu de la seva arribada, aixi que la sorpresa que es van emportar va ser molt gran. I entre els seus braços, de nou, es va sentir estimat i com a casa.
Van oferir-li menjar de seguida i totes les atencios que necessités, i abans de dormir, van menjar tots plegats, intercanviant histories i explicant-los el periple que acabava de viure.

Començava l'estiu amb els Kharitokhoff.

No hay comentarios:

Publicar un comentario